Anna arvoa omalle ajallesi. Käytä aikaa sisällön hiomiseen timanttiseksi, mutta älä tuloksettomaan jahkailuun ja tuskailuun. Näiden vinkkien avulla sisältö on hyppysissäsi aina, eikä sinun tarvitse koskaan aloittaa tyhjän paperin ääreltä.

1. Suunnittele

Miksi? Suunnittelu auttaa luomaan sisällöntuotantoon pitkäjänteisyyttä. Hyvän suunnitelman avulla pystyt määrittämään tarvittavat resurssit jo ennakkoon ja vastuidenkin jakaminen helpottuu. Suunnitelmalliselle perustalle on helppo tehdä järjestelmällistä seurantaa.

Miten?

Kaikki alkaa siitä, että mietit ja muistutat itseäsi siitä, että miksi (tavoitteet), kenelle (kohderyhmät) ja minne (kanavat, joista asiakkaasi hakevat tietoa) tuotat sisältöä. Kun tavoitteet ja kohderyhmät ovat selvillä, on aika listata liuta kysymyksiä, joita uskot kohderyhmän itseltään kysyvän tuotteeseesi tai palveluusi liittyen.

Voit hakea tukea listaukseen vaikkapa myyjiltä, sillä he ovat se rintama, jotka kohtaavat vastaväitteitä päivittäin. Heillä on siis erinomainen näkemys siitä, mitä asiakkaasi hakevat ja millaista tukea he ostopäätöksen tueksi hakevat.

Nyt kun sinulla on lista kysymyksiä, aloita kirjoittamalla itsellesi valmiita otsikoita, jotka vastaavat aiemmin listattuihin kysymyksiin ja vastaväitteisiin. Ja sitten vain otsikot kalenteriin ja vastuita jakamaan!

2. Ota talteen enemmän kuin tarvitset

Miksi?

Suurimmat tunteet herättävä sisältö on aitoa ja ajankohtaista. Jokainen kohtaaminen on ainutlaatuinen tilaisuus luoda merkityksellistä sisältöä sekä tämän hetken että tulevaan tarpeeseen. Joskus vanhat kujeet tulevat uutisarvoisiksi vasta ajan kuluttua. Silloin toivot, että olisit tullut taltioineeksi niitä.

Miten?

Tee sisältöä kaikkialla. Nappaa valokuva tapaamisesta, tee nopea videohaastattelu lounaan päätteeksi, kuvaa omat ajatuksesi videolle aamuruuhkassa ja kirjoita niistä myöhemmin sisältöjä tai twiittaa jotain, mitä opit. Tee merkityksettömiltäkin tuntuvista taltioinneistasi itsellesi materiaalipankki, johon voit palata aina, kun tarvitset inspiraatiota tai vaikkapa kuvituskuvia.

3. Tuota, julkaise ja kierrätä

Miksi?

Hyvä ja harkittu sisältö, johon olet panostanut, voi mennä ohi potentiaaliselta asiakkaalta jos julkaiset sen vain kerran ja yhdestä näkökulmasta. Usein hyvästä sisällöstä on sitä paitsi poimittavissa useampi kulma, jotka ansaitsevat tulla mainituiksi, tai ajan kuluminen nostaa aiemmin uutisoituja asioita taas ajankohtaiseksi.

Oletko kirjoittanut tai toimittanut oppaan? Ehkä valmistellut PowerPoint-esityksen koulutusta varten tai suunnitellut webinaarin? Olet siis tuottanut sisältöä. Käytä sitä useamman kerran eri näkökulmilla ja eri kanavissa.

Miten?

Hyödynnä olemassa olevaa: Irrota kirjoittamastasi oppaasta luku blogiksi. Lue blogikirjoitus ääniblogiksi. Tee blogista nosto Facebookiin ja quottaa sitä Twitterissä. Jaa osuva PowerPoint-slaidi LinkedInissä.

Kirjoita jakoteksteistä variaatio tai pari lisää ja anna ne muiden käyttöön jaettavaksi tai ajasta itselle myöhempään ajankohtaan. Tarkasta vaikkapa alallesi merkittävien päivien alla, miten noteerasit ne viestimissäsi viime vuonna: voisiko sitä hyödyntää uudestaan? Käykö keskustelu juuri nyt kuumana jostakin, mistä bloggasit viime syyskuussa?

4. Priorisoi

What is important is seldom urgent and what is urgent is seldom important.
— Dwight Eisenhower

Miksi?

Koska kaikki tekeminen ei vain yksinkertaisesti ole yhtä tärkeää. Teemme arjessa monia asioita, joiden ajattelemme vievän meitä kohti tavoitteita, mutta oikeasti vain haaskaavat kallista aikaamme. Moni meistä keksii mitä vain muuta tekemistä, ettei vain tarvitsisi keskittyä olennaisiin asioihin, jotka kaikessa haastavuudessaan tuntuvat epämukavilta.

Miten?

Listaa viikon tavoitteet. Sitten listaa kaikki avoimet tehtävät sekä muut "vastuut". Käytä alla olevaa taulukkoa määrittääksesi, mikä on onnistumisen kannalta tärkeää ja mikä ei - mitä sinun tulee tehdä nyt, mitä huomenna ja mitkä asiat kannattaa ulkoistaa tai pudottaa listalta kokonaan.

eisenhower method

5. Delegoi ja ulkoista

Miksi?

Tekeminen on asenteesta kiinni. Kokeilu ja tekeminen opettavat kyllä – rohkea rokan syö sanotaan! Toisinaan on kuitenkin järkevää omistaa aikansa sille, mikä on kaikista tuottavinta. Sinne, missä itse on parhaimmillaan.

Apu on yllättävän lähellä, eikä se välttämättä maksa maltaita, ammattilaisella kun on käsissään kustannustehokkaat ja järkevät tavat sisällöntuotantoon.

Yhteenveto

Teknologia on halvempaa kuin maito – nykyään ei voi enää piiloutua “kun ei oo oikeita välineitä” -väitteen taakse. Siitä vaan käärimään hihat: kokeilut, epäonnistumiset ja onnistumiset opettavat kyllä. Jos kuitenkin koet, että apu olisi paikallaan, niin otahan yhteyttä.


Comment