Ymmärrän hyvin, että myynnin ja markkinoinnin tulisi vetää yhtä köyttä ja että kumpikaan ei voi elää ilman toisen apua!

Mutta kaikkien organisaatioiden kohdalla tilanne ei vain yksinkertaisesti ole se, että markkinointi tuottaisi myynnille järjestelmällisesti liidejä. Moni organisaatio nimittäin kärsii vielä tänäkin päivänä siiloista ja vanhentuneista toimenkuvista.

Jos tilanne kuvaa omaa arkeasi etkä halua käyttää päiviäsi kylmäsoittoihin, niin tässä sinulle kolme vinkkiä, joilla saat lievitystä kipuihin.

1. Aktivoidu sosiaalisessa mediassa, tartu toimeen ja auta jotakuta pyyteettä.

Kuten moderniin ostoprosessiin kuuluu, tietoa haetaan aktiivisesti ja omatoimisesti sekä verkosta että omista verkostoista. Tästä syystä sosiaalisen median rooli korostuu juuri tässä ostoprosessin vaiheessa.

Siksi hyvä myyjä seuraa, mitä omalla alalla tapahtuu ja missä asiakkaat kaipaavat eniten apua. Ja kun asiakas kysyy, hyvä myyjä ymmärtää,  että ensilähestyminen ei saa olla tuotteen tai palvelun myyntiä, vaan lähestymisen tavoitteena tulee olla luottamuksen rakentaminen.

Luottamus rakentuu kysymällä ja auttamalla - osoittamalla aitoa kiinnostusta asiakkaan haasteen ratkaisemiseksi.

Sosiaalisessa mediassa on helppo ohjata ostaja eteenpäin linkittämällä relevantteja resursseja ja vastaamalla asiakkaan kysymyksiin asiantuntijan roolissa. Auttamalla asiakasta pyytämättä mitään vastineeksi asiakas jää kiitollisuudenvelkaan. Tämän ohella olet myös luonut syvemmän suhteen asiakkaaseen, jonka seurauksena olet ansainnut asiakkaan luottamuksen.

Muista, että myynti ei aina ole välitön, mutta myyntitilaisuuden tullessa nautit 100 % varmuudella korkeammasta Close-Ratesta.

2. Kirjoita LinkedIn Pulseen ja tarjoa apua puhelimitse

Minulta kysytään usein, miksi Pulseen kannattaa kirjoittaa vaikka julkaisisi kirjoituksiaan oman yrityksen blogissa?

Pulse eroaa blogista siinä, että Pulseen julkaiseminen lähettää notifikaation jokaiselle LinkedIn-seuraajallesi. Jokainen verkoston jäsen saa siis ilmoituksen uudesta kirjoituksesta. Kätevää, eikö?

Tämän myötä toki syntyy suuri vastuu. Itseäni ainakin vi****aa suunnattomasti kirjoitukset, jotka eivät tarjoa kuin linkin yrityksen kirjoitukseen, tarjoukseen tai uutiskirjeeseen. Tämä ei ole se tapa, jolla voitat asiakkaan puolellesi.

Jos ja kun siis julkaiset sisältöä Pulseen, varmista, että teksti puhuttelee asiakkaasi ongelmia ja tarjoaa niihin jonkinlaista ratkaisua. Samalla voit tarjota omaa apuasi oikean ratkaisun löytämiseen vaikka 15 minuutin puhelinkonsultaation muodossa.

Näin kerrytät omaa listaa juuri niistä asiakkaista, jotka ovat jo todenneet haasteen ja ovat jo aktiivisesti etsimässä ratkaisua.

3. Pyydä olemassa olevilta asiakkailta suosituksia.

Jokainen meistä pyrkii palvelemaan asiakkaitaan parhaan kykymme mukaan. Annamme asiakkaille kaiken tarvittavan avun ja joskus pystymme jopa ylittämään asiakkaan odotukset.

Jos markkinoinnin, myynnin ja arkitekemisen tavoitteet täyttyvät ja asiakas kehuu avoimesti tekemistäsi, rohkenet varmasti kysyä myös apua uusien asiakkuuksien hankintaan.

Tee siis näin:

  • Varmista asiakasvastaavalta, että asiakkaasi todella on tyytyväinen (jos vastaat asiakkuuden arkitekemisestä itse voit skipata tämän kohdan)
  • Pyydä asiakkaaltasi 10 minuutin puhelinkeskustelua
  • Kiitä asiakastasi yhteistyöstä ja kerro kuinka paljon arvostat yhteistä matkaanne
  • Kysy tuntevatko he ketään, joka voisi tarvita apuasi ja jolle juuri sinun palvelusi tuottaisi suurta hyötyä.
  • Pyydä liidin yhteystietoja ja kysy saako asiakkaan nimeä mainita kontaktoitaessa uutta liidiä.
  • Lähetä asiakkaalle jokin pieni kirje tai muu vastaava viesti, jossa kiität heitä avusta!

Yhteenveto

Paras mahdollinen tilanne on se, että myynti ja markkinointi tekevät yhdessä uusasiakashankintaa ja nurturoivat jo olemassa olevia asiakkaita. Joskus on kuitenkin joustettava ja kun prosessit ovat siinä vaiheessa, että liidejä ei markkinoinnin suunnalta tule, niin on hyvä olla muutama jekku oman myyntituloksen nostamiseksi. Hyvä myyjä kun ei laakereilla makaa! 

 

PS. Leadfeeder tarjoaa kaikille blogini lukijoille pidennetyn maksuttoman 40 päivän kokeilujakson. Jos sinua kiinnostaa, mitkä yritykset vierailevat sivuillasi, niin lunasta maksuton koejakso täältä

2 Comments