Vuodenvaihde on aikaa jolloin yritykset listaavat itselleen tärkeimmät tavoitteet, joiden pohjalta annetaan omille asiakkaille uuden vuoden lupauksia. Osa lupaa parempaa palvelua, osaa taas lupaa monipuolisempaa valikoimaa.

Markkinoinnin näkökulmasta uusi vuosi on aina vekkulia aikaa, sillä monella toimistolla suunnitellaan uusia lähtöjä ja kokeiluja asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Sen pidemmittä puheitta, tässä omat vinkkini uuteen vuoteen. 

Setting a goal is not the main thing. It is deciding how you will go about achieving it and staying with that plan.
— Tom Landry

1. Painota laatua määrän sijaan.

Asiakas on ykkönen ja sisällön tehtävänä on auttaa asiakasta ratkaisemaan arjen ongelmia. Olemme tulleet aikaan, jossa verkko on täyttynyt ja on pullollaan sisältöjä. Lukija on alkanut myös ymmärtää oman valta-asemansa.

Laatuun kannattaa siis panostaa tänä vuonna ja laadun tulee näkyä myös yhä monimuotoisempana. Tekstit ovat kivoja, mutta tila on saturoitunut. Käytä siis aikaa tuottaaksesi lisäarvoa asiakkaalle myös muiden medioiden avulla. 2016 vuonna kannattaa panostaa erityisesti videoon ja ääneen.

2. Keskity sisällön jakamiseen - kokeile uusia kanavia

Sisällöntuotanto on hyvä alku, mutta laadukas sisältö yksinään ei tuo sinulle tuloksia. Sisällölle täytyy nimittäin saada ja ansaita lukijoita, jotta siitä on sinulle mitään hyötyä.

Painotan jakelustrategian tärkeyttä. Mieti, miten ja kenen avulla saat sisältösi leviämään mahdollisimman laajalle. Ongelmaan saattaa löytyä helppoja ratkaisuja, kuten uuden kanavan kokeilu tai vanhan kanavan uudelleen aktivointi. Ratkaisu voi löytyä myös sitouttamalla työntekijöitä sisällöntuotantoon ja sen levittämiseen, eli työntekijälähettilyydestä.

Huomioithan, että tänä vuonna ja näinä sisällön paljouden aikoina somessa Pay To Play on välttämätön paha, eli kannattaa sisäistää tehokkaan mainonnan periaatteet ja kokeilla parhaimpien sisältöjen nostamista maksetuin keinoin.  

3. Anna asiakkaallesi jotain ilmaiseksi

Yksi markkinoinnin (ja myynnin) tärkeimmistä aseista on sähköposti. Oman listan rakentaminen onkin syytä aloittaa viimeistään nyt. Sisällytä listankerääminen ja hyödyntäminen markkinoinnin strategiaan ja tavoitteisiin.

Vinkki! Listan kasvattaminen on huomattavasti helpompaa, mikäli sinulla on jotain, jolla tehdä vaihtokauppaa. Tämä voi olla esimerkiksi lyhyt ekirja tai opas. Se voi olla myös video, jossa kerrot vaikka salaisuuden myyviin otsikoihin... Tai vaihdokki voi olla myös ilmainen webinaari.

4. Ole proaktiivinen

Yksi kelpo tapa näkyä ja kuulua on osallistua keskusteluun. Kannattaakin kartoittaa jo nyt sinulle vuoden relevanteimmat tapahtumat, jossa voit osallistua keskusteluun asiantuntijana. Kalenteroi aikaa itsellesi tai tiimillesi sille, että näyt ja kuulut oikeaan aikaan oikeissa kanavissa.

Muun muassa Twitter on yleistynyt viime aikoina huomattavasti, joten yleisön saaminen ei ole enää ongelma. Voit vastata haasteisiin ja kysymyksiin alasi auktoriteettina, jolloin myös mielikuva sinusta ja yrityksestäsi osaajana voimistuu.

5. Kokeile jotain uutta

Jos et ole esimerkiksi kokeillut vielä videoiden tekoa, tee se nyt! Kokeile! Tai jos et ole vielä tutustunut Twitteriin tai Snapchatiin, niin nyt on viimeistää aika heittäityä uuden pariin.

Tänä vuonna kannattaa mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Se ei ainoastaan kasvata sinua ihmisenä, mutta voit sattumalta löytää uuden viestintäkanavan, joka pesee muut laudalta. Kokeilemalla kasvatat myös ymmärrystä digitaalisesta markkinoinnista, joten ylös, ulos ja kokeilemaan jotain uutta!

6. Opettele mittaamaan ja lukemaan tuloksia

Miittaaminen on noussut vauhdilla yhdeksi markkinoinnin puhutuimmaksi aiheeksi. Kyllä, mittaaminen on tärkeää ja sitä tulee harjoitella. Aloita siis pienestä ja kasvata nälkää syömällä.

Tässä muutamia ajatuksia siitä, mistä voit aloittaa mittaamisen:

  • Mistä kanavasta liidi tuli
  • Kuinka paljon asiakkaan saaminen sinulle maksaa
  • Sivuston eri konversiopisteiden konversioasteita
You can’t manage what you don’t measure
— Peter Drucker

Mittaamalla voit parantaa tekemistäsi, koska tiedät mikä toimii ja mikä ei. Näin osaat myös ohjeistaa sisällöntuotantoon osallistuvia henkilöitä paremmin, jolloin tulokset alkavat pikkuhiljaa parantua.

7. Pidä hauskaa

Markkinoinnin tulee olla hauskaa, kokeilevaa ja tarinallista. Nauti siitä, mitä olet tekemässä ja jaa ilo asiakkaasi kanssa. 

Näillä asein meikäläinenkin lähtee uuteen vuoteen. Kuulisin mielelläni sinulta, mitä muita tavoitteita olet itsellesi tai tiimillesi täksi vuodeksi asettanut?

Comment