Kuten moni on huomannut, sisältömarkkinoinnista puhutaan tällä hetkellä todella paljon. Tee sitä, tee tätä. Ongelma on kuitenkin se, että sisältömarkkinointi ymmärretään usein todella väärin.

Kyllä, sitä voidaan kuvailla seuraavasti: sisältömarkkinoinnin tarkoituksena houkutella asiakkaita brändin pariin, herättää kiinnostusta, vahvistaa yrityskuvaa kuluttajien keskuudessa, vahvistaa asiakasuskollisuutta, ja kaikki toimenpiteet tietysti tähtäävät myynnin kasvuun.

Mutta kun kanavia tulee jatkuvasti uusia, tulee jokaisen kanavan hyödyntämisestä osana (kokonais)markkinointistrategiaa monelle taholle vähintäänkin haastavaa. Ja kun harkintaan lisätään vielä vastuut, kenen vastuulle sisällöntuotanto sysätään, on soppa valmis.

Mitä asiakkaat sitten haluavat? 

Nykypäivänä yrityksen viestintä ei elä omilla ehdoillaan. Ehdot luodaan asiakkaan päädyssä. Kuluttajat nimittäin haluavat enemmän, parempaa ja nopeammin. Se tarkoittaa sitä, että mikäli yritys halajaa kauppaa, on heidän tuotettava asiakkaalle heidän toivomaansa materiaalia, viihdykettä, inspiraatiota sekä mahtavia kokemuksia yrityksen ja johtajien yleisestä tahtotilasta riippumatta.   

On siis varsin tyhmää ajatella, että eihän meillä ole aikaa tuollaiseen, sillä asiakkaalle kaikkein tärkeintä on keskustelu ja kuulluksi tuleminen. He haluavat olla osa kokonaisuutta, olla päättämässä mihin suuntaan brändi liikkuu, mitä tuotteita markkinoille tuodaan ja millaisia kokemuksia yrityksen tulee tarjota. 

Social media has made the web all about me, me, me.
— Erik Qualman

Autenttisuus on POP!

Markkinoinnin teennäisyys on kuolemassa. Tilalle on tullut viestinnän aitous. Aitoja viestejä aidoilta ihmisiltä. Puhutaan kuin ihminen ihmiselle.

Tässä kohtaa monella yrityksellä kosahtaakin metsään.. Vieläkin. Monen kanavan, kuten Snapchatin, menestys perustuu autenttisuuteen ja reaaliaikaisuuteen. Sisällön laatuvaatimukset ovat kääntyneet päälaelleen. Mikäli opit hyödyntämään tätä, tulet menestymään sisältömarkkinoinnissa. 

Ja mikä tässä eniten ihmetyttää on se, kuinka heikosti olemme oppineet (tai uskaltaneet) hyödyntämään asiakkaiden itsensä tuottamia materiaaleja. Asiakkaasi haluavat tuottaa materiaalia sinun puolestasi. Miksi et sitä sallisi? 

The best marketing doesn’t feel like marketing!
— Tom Fishburne

Oletko nähnyt hyviä esimerkkejä loistavista toteutuksista? Kerro ihmeessä minulle niistä kommenteissa tai Twitterissä.

Lue lisää Jannesta ja Flocklerista: 

  1. Janne Gylling
  2. Flockler

Comment