älä ole notifikaation uhri

Oletko huomannut kuinka tarkistat some-kanavat vähintään kerran tunnissa? Pahimmassa tapauksessa tarkistat kanavat, notifikaatiot, sähköpostit sekä muut päivitykset jopa useita kertoja tunnissa. Näin sen ainakin itselläni menee. 

Jokainen saapuva notifikaatio muistuttaa jostakin tekemättä jääneestä tai odottavasta asiasta. Kiire painaa päälle ja arjesta ei oikein tule enää mitään. Aivosi käy ylikierroksilla 24 tuntia päivässä, 7 päivää viikossa. 

Stressi alkaa näkyä ja tuntua. Myös ympärilläsi olevat ihmiset alkavat muistutella sinua siitä, että et ole enää oma itsesi. Kuuntelet, mutta et kuule. Olet läsnä, mutta mielesi on väsynyt ja se vaipuu haluamattakin omiin ajatuksiin. Tämä on merkki siitä, että olet liian stressaantunut ja sinun tulee muuttaa elämässäsi jotakin. 

Tutki ja tunnustele ennen kuin on liian myöhäistä

Olin väsynyt ja tiesin olevani stressaantunut. En vain tajunnut kuinka pahasti, ennen kuin Katri Suositteli FirstBeat-mittausta. Mittauksen tulokset paljastivat, että oma päivittäinen palautuminen oli pahimmillaan 0 %. 0% PROSENTTIA!!!! Kehoni ei siis palautunut tippaakaan. Tämä oli itselleni aikamoinen shokki.

Ja ongelmana tässä onkin se, että edes liikkuminen ei auta. Mikäli kehosi ei palaudu, liikunnan lisääminen tekee vain hallaa. Siksi onkin tärkeää tunnistaa oman kehosi toiminta ja varmistaa palautuminen riittävillä tauoilla ja arjesta irtautumisilla. 

Yksinkertainen usein parasta

Olen liikkujana hyvinkin suoraviivainen ja yksinkertainen. En halua monimutkaista arkiliikunnan rutiinia, en monimutkaisia liikkeiden yhdistelmiä, en halua liikaa liikkuvia osia.

Siksi myös yksinkertaiset palautumisen välineet ovat minulle ne kaikkein sopivimmat. Venyttelen, hengittelen syvään tai pidän pienen tauon pyöritelläkseni hartioita ja käsiä. Ihan kuten Kenneth Greve opetti viime jaksossa.

Muistutankin siitä, että kaiken kiireen keskellä se paras tauko voi olla 5 minuutin syvähengittely. Tällöin verenkiertoon saadaan riittävästi happea ja keuhkoista saadaan kaikki kuonat liikkeelle. Olen kokeillut ja tämä virkistää yllättävänkin hyvin.

Olen myös oppinut sen, että hengittelyn aikana on hyvä keskittää myös ajatukset omaan kehoon. Ei työasioita, ei viikonloppu- tai iltasuunnitelmia, vaan oman kehon kuuntelua ja energian suuntaamista väsyneisiin tai kipeytyneisiin kehon osiin. 

Tiedän, tämä saattaa kuulostaa humpuukilta, mutta sillä on oikeasti yllättävänkin suuri merkitys oloosi.

Lataa tulokset tästä!

Pidä itsesi etusijalla 

Joskus on syytä olla sen verran itsekäs, että voit oikeasti pitkällä aikavälillä olla läheistesi tukena. Rohkeus valita itsensä ei ole synti. Tein monta muutosta elämässäni. Jotkut ovat rohkeampia, toiset taas helpompia. 

Voin kuitenkin kertoa, että valinnoilla on ollut valtava merkitys elämääni. Voin paremmin, olen läsnä, kuuntelen ja ennen kaikkea kuulen. Ihmissuhteeni ovat parantuneet. Jaksan töissä paremmin, olen luovempi, jaksan pitempään ja ennen kaikkea nautin elämästäni. 

Millään muulla ei ole merkitystä jos kehosi ja sielusi kärsii! Tee päätös voida hyvin! 

Onko sinulla oma tarinasi kerrottavana? Kuulisin sen mielelläni, joten kommentoi alle tai ota yhteyttä Twitterissä. 

Linkit:

Mies 2.0:n paita: Kaira Clothing

Mittari: FirstBeat

Personal Trainer: Katri Viirret

Comment