Yksi maailmamme vaikeimmista asioista on muutos.

Mikä tekee henkilökohtaisesta muutoksesta niin vaikeaa? Se, että olemme tapojemme orjia. Harvoin kukaan meistä päättää spontaanisti muuttua suuntaan tai toiseen. Muutos lähtee usein vasta jostakin tarpeesta tai pakon edessä.

Muutostarpeen tunnistaminen ja sen hyväksyntä on, ainakin itselleni se oli, hyvin vaikeaa. Asioiden hyväksyminen tarkoittaa henkilökohtaista vastuuta omista valinnoista. Se tarkoittaa itselleen epäonnistumisen myöntämistä. Se tarkoittaa jonkin asian muuttamista, and let me tell you, muutos pelottaa! 

Mikä muutoksesta kiehtoo? 

Muutos antaa mahdollisuuden sankariuteen. Se antaa mahdollisuuden isnpiroida ja inspiroitua. Muutos antaa mahdollisuuden jokaiselle johtaa isompaa joukkoa onnistumiseen sekä kohti parempaa arkea. 

Omalla kohdallani muutoshalun herätti tyytymättömyys omaan tekemiseen ja oma huonovointisuuteeni. Sen pohjalta lähdin luomaan itsestäni parempaa minää. Halusin dokumentoida oman matkani, siksi loin Mies 2.0 -projektin. Halusin nimenomaan inspiroida muita tekemään pieniä päivittäisiä valintoja, joilla voitaisiin pitkällä aikavälillä saada aikaan pysyvä muutos. Halusin olla tukena, olla läsnä ja yrittää inspiroida omalla esimerkilläni. Mielestäni johtajan tulee aina ispiroida omalla esimerkillä.  

Halusin luoda esimerkin koska tiesin, että ensimmäiset viikot ovat erityisen vaikeita. Halusin itsekin lopettaa monen monta kertaa, koska kipu oli valtava. Mutta en tehnyt niin. Nyt näen itseni eri tavalla. Uskon itseeni eri tavalla ja voin paremmin. 

Haluankin sanoa, että muutoksessa tulisi aina olla kyse ihmisestä. Oli se ihminen sitten sinä, työkaverisi tai vaikka koko yhteiskunta. Mutta muista, että ketään ei voi pakottaa muutokseen.

Encourage potential. Inspiring leaders encourage people to be their best.

Heitän haasteen! 

Olen viime aikoina nähnyt useampia artikkeleja siitä, kuinka sijoittaminen niin omaan kuin henkilöstönkin hyvinvointiin voi auttaa yritystä moninkertaistamaan liiketoiminnan. Hyvinvointi on hullunkurinen asia siinä, että harvoin mietimme sen vaikutusta omaan tulokseemme, vaikka sillä on suora korrelaatio omaan suorituskykyymme. 

Meissä jokaisessa piilee mahdollisuus. Yritykset, investoikaa ihmisiin. Ihmiset, investoikaa itseenne ja omaan hyvinvointiinne! 

Ja hyvinvointi ei tarkoita kaikille välttämättä liikuntaa. Se tarkoittaa kehosi tarvitsemaa taukoa arjesta. Kokeilu auttaa sinua ymmärtämään mikä sinua insipiroi, minkä parissa aivosi palautuvat ja miten saavutat mielen ja kehon tasapainon. Minulle se oli juoksu, sinulle se voi olla leivonta tai maalaaminen. 

Be the change you want to see - true leaders inspire by their own example.

Jos haluat tehdä yhteistyötä Mies 2.0 -projektin kanssa. Ota alta yhteyttä.

1 Comment