Mahtavaa!! Mies 2.0:n toinen jakso on täällä! Tässä jaksossa Katri pureutuu niin polkupyöräergometrin kuin kehonkoostumustestinkin tuloksiin. Yhdessä kerromme missä on menty vikaan ja miten oma terveys saadaan taas oikeille raiteille. 

Tulokset saat ladattua alta. Tulosten lisäksi annamme teille 3 liikettä, jotka jokainen kotiliikkuja voi ottaa mukaan omaan arkeen. Olen pyrkinyt tekemään mahdollisimman paljon kotona, sillä se tukee omaa viestiäni pienistä valinnoista parhaiten. 

Pyrin siis mahdollisimman pienellä tekemään pitkäaikaisen vaikutuksen omaan elämääni. Ilman hyvää oloa, terveyttä ja energiaa moni maksaa kovempaa hintaa kuin uskommekaan.

Onneksi yritykset ovat heräänneet tähän yhteiskunnalliseen ongelmaan. Uskoa omaan matkaan antaa muun muassa tämä Talouselämän artikkeli.

Mutta sen pidemmittä puheitta, annan teille toisen jakson! 

Lataa tulokset

Polkupyöräergometrin tulokset

Kolme kotiliikkujan kunnonkohottajaa. 

1. Askelkyykky hypyllä

Askelkyykyllä saadaan hyvää aerobista liikuntaa vaikka oltaisiinkin vain kotona. Hyvä liike saadaan aikaan ottamalla reilu askeleen mittainen väli jaloille, toinen polvi maahan ja siitä räväkkä hyppy ilmaan. Hypyn aikana jalat vaihtavat paikkaa.

Suosittelen ottamaan polvien alle jonkin maton. Tämän opin kantapään kautta, sillä olen paukutellut polvia maahan vähän liiankin usein. 

2. Puolilinkkari

Puolilinkkari on tosiaan hyvä keskivartalon kiinteyttäjä. Koko keho tekee töitä, mutta suurin paine saadaankin vatsan seudulle. Jos haluat tehokkaamman liikkeen, varmista, että et laske käsiä ja jalkoja maahan liikkeen "päissä". Näin ollen keskivartaloon saadaan jatkuva paine, joka tekee liikkeestä raskaamman. 

Liike on siis pitkästä makuuasennosta tiukkaan kerään mahdollisimman räväkästi. Voin todeta, että tämä toimii. 

puolilinkkari

 

3. Ojentajapunnerrus 

Tämä liike ottaa eniten olkapäihin ja ojentajiin. Varmista, että kädet ja kyynerpäät koskettavat kylkiä, ja että kädet eivät ole liian etäällä toisistaan. Sitten vaan hyvässä tahdissa punnerruksia kehiin. Itse olen tehnyt noin 3 x 15 toiston sarjoissa. 

Ojentajapunnerrus

Tulevissa jaksoissa pureudumme muun muassa ruokavalintoihin sekä uusiin lajeihin. Pysy kuulolla ja pistä kanava seuraukseen. Näin saat heti uusimmat jaksot katseluun! :) 

Voit myös kommentoida edistymistä ja jaksoja häsällä #MiesKaksPisteNolla. Comment